Ревю: "Хекс Хол" от Рейчъл Хокинс



Издателство: Софтпрес
Поредица: Хекс Хол
Година на издаване: 2010
Страници: 240
Оценка в Goodreads: 5/5

ГИМНАЗИЯТА ЗА ВЕЩИЦИ, ФЕИ, ЗООМОРФИ И ВАМПИРИ

Шестнайсетгодишната Софи не е скучна зубрачка, както изглежда на пръв поглед. Преди три години е открила способностите си на вещица, освен това знае, че баща й също е вещер. И макар да е обещала никога да не прави магии, не се стърпява и решава да помогне на една съученичка в беда... за да й причини неволно още по-големи проблеми.
За наказание я изпращат в мистериозното училище „Хекс Хол”. Там учат всички не особено примерни и неприлично специални тийнейджъри. Ако още не сте се сетили – става дума за вещици, магьосници, зооморфи и вампири. Учителите също са специални – преподавателят по литература например е вампирът лорд Байрон.
Софи решава да бъде себе си, т.е. своенравна и устата дори и в „Хекс Хол”. Още първия ден си харесва един страхотен вещер, среща смахнат призрак и си спечелва врагове – трите най-готини мацки в „Хекс Хол”, които изглеждат като супермодели, но се държат адски гадно.
Най-лошото е, че неизвестен хищник започва да напада учениците, а първият заподозрян е нейната единствена приятелка. И докато зловещите убийства зачестяват, Софи се подготвя да се опълчи срещу древен орден, създаден, за да унищожава тийнейджъри със специални способности и най-вече такива като нея.

*****

От повече от година искам да прочета Хекс Хол и дори веднъж си я бях взела в книжарницата, но в последния момент промених решението си и си взех друга книга. Още преди бях чувала страхотни отзиви за поредицата, но по неизвестни и за мен причини отлагах прочитането ѝ много дълго. Скоро най-добрата ми приятелка прочете поредицата и ми каза, че задължително трябва да я прочета колкото се може по-бързо. Знаеше, че искам да прочета книгите, затова ме заплаши и със спойлери, които за щастие запази за себе си.

Влюбих се в "Хекс Хол" още от първите страници. Още от тях разбрах, че книгата ще е страхотна и че ще харесам Софи. След всички добри коментари за тази книга, останах много доволна, че не ме разочарова. Книгата беше страхотна и никак не съжалявам, че си я купих и я прочетох.

Вместо да преговарям по английски, след натоварения учебен ден с две входни, реших да си почина и да прочета няколко глави от "Хекс Хол". Започнах я с намерението да почета малко и да спра, за да си науча, но се увлякох прекалено много и не успях да спра да чета книгата, докато не я свърших.

Книгата е мъничка и я прочетох за няколко часа, но през тези няколко часа бях в друг свят, който ме плени. Винаги съм харесвала вещици, вампири и всички митически същества. Още от малка ги обожавам и това все още продължава. Книгата обединява много различни създания, което я прави още по-интересна и увлекателна.

Потопих се в свят изпълнен с магия и мистерия. Атмосферата в книгата беше страхотна и наистина можех да усетя магическия свят. Криминалния мотив в книгата е на ниво. Наистина не бях сигурна кой е убиеца, до края. Разбира се, като всяка добра книга, "Хекс Хол" имаше своите неочаквани обрати, които определено не бях предвидила.

Останах приятно изненадана от начина, по който се разви книгата. Сюжетът беше хубав и за няколкото часа през които четох книгата не ми стана скучно нито веднъж. Има много книги, които са ми интересни, но има един момент, в който действието е в застой и почва да ми става скучно, преди отново да започне да става интересно. Нямах такъв проблем с "Хекс Хол".

Рейчъл Хокинс пише много леко и приятно. Увлякох се в историята и загубих представа за времето и спрях да се притеснявам и стресирам за училище докато четях книгата. Разтоварваща и забавна, "Хекс Хол" надмина очакванията ми.

Главната героиня Софи бързо се превърна в герой, който обичам. Има невероятно чувство за хумор и страхотен сарказъм. Разбира се, че си имаше и своите глупави тийнейджърски моменти, но все пак е на шестнайсет. Софи е един наистина прекрасен персонаж и ще ми е трудно да се разделя с нея след последната книга от трилогията. Много харесвам и Джена. Има нещо в нея, което просто ме накара да я обикна и сега не мога да си представя книгата без нея, защото е страхотен герой.

Действието се развива бързо и това ме накара да разгръщам бързо страниците. Книгата беше наистина едно страхотно преживяване в света на Софи. Нямам търпение да прочета всички книги от трилогията и да разбера как ще завърши. Остават ми още към 100 страници от "Демонично стъкло" и ще свърша книгата още днес и утре или в понеделник очаквайте ревюто ми.

Препоръчвам книгата на тези от вас, които си търсят нещо свежо и не натоварващо, с хубаво чувство за хумор и мрачна атмосфера на места.

2 коментара:

Памела П. каза...

Моя приятелка също я чете в момента и казва ,че е много интересна,но аз сякаш се колебая да ли да я почна.Но като виждам колко много ти харесва и на теб мисля да и дам шанс.

pavlina grancharova каза...

В момента я чета и много ми харесва. Страхотно интервю :)

Публикуване на коментар


up