Ревю: "Ще си мой" от Мейси Бекет




Издателство: Art Eternal Cinema
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 272
Оценка в Goodreads: 5/5


От деветдесет и девет години насам, всички мъже в рода Дюмон остават вечни ергени. Жителите на Сийдър Байю, Луизиана, шепнат за вуду магия, хвърлена върху рода, която саботира шансовете, на който и да е от мъжете за брак. В интерес на истината, самите мъже от семейство Дюмон си падат малко играчи и Марк не е изключение. Като капитан на речния кораб на семейството му, той разбива сърца нагоре-надолу по Мисисипи. Или, докато тръпката му от гимназията не се качва на борда... Али Муве разлюлява парахода, щом идва да работи като сладкар. Тя не е виждала Марк от бала им, когато се носели слуховете, че пра-пра-баба и е онази, която е проклела мъжете Дюмон. След две седмици заедно по вода, никой от двамата не може да отрече привличането, което все още гори помежду им. Но за да достигне наистина до сърцето на Марк, Али трябва да му покаже, че проклятието съществува само в главата му. За да успее, ще и е необходимо много повече от съблазнителните и сладкиши. Ще бъде ли любовта на Али достатъчна, за да направи най-после Марк свой?

*****
Никога не съм си падала по романтичните романи. Не бях напълно сигурна, дали искам да прочета "Ще си мой", но стигнах до момента, в който нямах какво да чета и взех книгата от приятелка. Вероятно никога нямаше да чуя за книгата, ако най-добрата ми приятелка не ми я беше препоръчала. Даде ми я и ми каза, че ако не я прочета ще се сбогувам с живота си, защото "Ще си мой" стана една от най-любимите ѝ книги.

Понеже прочетох всички книги, които исках този месец, реших да посегна към нещо, което обикновено не бих и да си призная останах приятно изненадана, че харесах "Ще си мой" толкова много. Книгата е лека и приятна и се радвам, че реших да разнообразя малко и да прочета нещо различно от фентъзи.

Мога да определя "Ще си мой" като наистина приятна и увлекателна книга. Беше идеална за четене вечерта след лош ден на училище, защото е разтоварваща и не натоварва читателя по никакъв начин. "Ще си мой" има свой собствен чар и атмосфера.

Действието се развиваше бързо, както и отношенията между главните герои. Намирам начина на писане на Мейси Бекет за изключително увлекателен и лек. Нямаше твърде много описания, а диалозите изобилстваха. Книгата беше забавна, благодарение на таланта на Бекет. Мейси Бекет може да е позната на някои от вас като Мелиса Ландърс - авторката на "Alienated" - книга, която много искам да прочета още откакто излезе и след като се запознах с начина на писане на писателката определено ще прочета книгата някой ден.

Харесах главните герои. Али е чаровна млада жена, която не се отказва лесно. Има собствена пекарна и е страхотна сладкарка, заради което се качва на борда на кораба. Въпреки всичко, което е станало, си каза, че няма да се откаже от Марк. Харесах Али и борбения и дух. Беше готова на всичко. Марк е мъжът с лоша репутация, който никога не е имал сериозна връзка, но Али го кара да преосмисли всичко. Харесах химията между Марк и Али, а моментите между двамата определено бяха горещи.

"Ще си мой" разкриваше гледните точни както на Али, така и на Марк. Можех да разбера какво си мислят и двамата герои за една и съща случка. Винаги съм харесвала книги, които са написани от две гледни точки, защото така ми е много по-лесно да се докосна до историята книгата.

Али определено отричаше съществуването на проклятието, а Марк се колебаеше. Наистина ми хареса тази лека нишка магия преплетена между любовта на героите.

Препоръчвам "Ще си мой" на всички любители на романтичните романи. Четенето си струва, както и отделеното време за прочит на книгата.

0 коментара:

Публикуване на коментар


up