Ревю: "Демонично стъкло" от Рейчъл Хокинс






Издателство: Софтпрес
Поредица: Хекс Хол
Година на издаване: 2011
Страници: 272
Оценка в Goodreads: 5/5


Софи си мислеше, че е вещица.

Това беше и причината техните да я заточат в „Хекс Хол” – училището за откачалки с особени дарби и таланти. Когато обаче откри ревниво пазената фамилна тайна, тя разбра, че не е вещица, зооморф, фея или пък вампир. По-лошо – Софи се оказа единият от двата демона, които скитат по света. Другият е баща й.

За съжаление уникалните й сили са заплаха за всички около нея и тя решава да се подложи на рискован ритуал, чрез който Съветът в Лондон да премахне способностите й.

Когато обаче пристига в британската столица, се сблъсква с няколко стряскащи новини. Първо, и най-шокиращо: новите й приятели също са демони, за които никой не знае, че съществуват! Второ, оказва се, че отдавна е сгодена за младия лечител Кал. Трето, човекът, който е изпратен да я убие от ордена на Окото, е и най-голямата слабост на Софи – Арчър Крос.

*****


"Демонично стъкло" е едно страхотно продължение на "Хекс Хол", заслужаващо да се прочете.

Първата книга е много интересна и втората не ѝ отстъпва по нищо. Определено не е от разочароващите продължения, които започвам с големи очаквания, но после се разочаровам, защото не съм получила това, което искам.

Действието в "Демонично стъкло" се развива по-бавно отколкото в "Хекс Хол", но след средата започва да се развива по-бързо. Първата половина на книгата ми отне много повече време, а останалата книга дочетох сравнително бързо. Започна да става много по-интересно и увлекателно.

Бих казала, че "Демонично стъкло" ми хареса малко повече от "Хекс Хол". Книгата отново беше изпълнена с екшън и обрати, както очаквани, така и неочаквани. Нямам търпение да прочета и последната книга от трилогията, която в момента стои до мен, но трябва да уча и ще успея да прочета много малко днес и не знам кога ще ми остане време да прочета цялата книга, защото тази седмица ми е много натоварена.

Имаше развитие и в героите и искам да видя какво ще се случи с тях в "В плен на магията".  Харесвам книгата, както и стила на авторката. Отново се потопих във вече познатия свят на Софи. Нямаше излишни описания и скучни страници, което е един много голям плюс.

Края ме остави без думи. Не очаквах нещата да се развият по този начин и просто не знам какво да кажа. I'm speechless. Не искам да издавам никакви спойлери, затова прочетете трилогията, ако още не сте.

0 коментара:

Публикуване на коментар


up