Ревю: "Неутолимо желание" от Кресли Коул




Издателство: Ибис
Година на издаване: 2015
Брой на страници: 342
Оценка в Goodreads: 5/5
Оригинално заглавие: A Hunger Like No Other


Потопете се в света на лора – обединение на безсмъртни създания, съществуващи в тайна от човечеството. Oт векове вампирите, ликаните и валкириите поддържат крехък съюз помежду си. С настъпването на Въздигането обаче удря часът митичните раси да се изправят една срещу друга и да поставят началото на нова ера.
Кралят на ликаните, Лаклен Макрийв, е воин, носещ у себе си неукротимия дух на вълка. След векове на изтезания в парижките катакомби, Лаклен най-сетне е свободен и търси своята партньорка – онази, която съдбата е предопределила да му бъде спътничка в безсмъртието и да му донесе утеха. Яростта му обаче се пробужда с нова сила, когато разбира, че любимата му е отчасти вампир, потомка на онези, които са подлагали тялото и душата му на неописуеми мъчения...
Крехката Емалин Трой, наследничка на две могъщи раси, е прекарала целия си живот под закрилата на своите лели валкирии, но сега най-после се заема да открие истината за покойните си родители. Но нежната красавица не е наследила нито студената логика на своя баща вампир, нито безстрашието на войнствената си майка валкирия. Докато търси истината за произхода си из улиците на Париж, Ема е пленена от обезумял ликан, който я обявява за предопределената си партньорка и я заставя да замине с него за наследствения му замък в Шотландия...

*****

Преди да започна "Неутолимо желание" не прочетох анотацията, защото обичам да нямам ни най-малка представа какво ще стане. Определено не мислех, че книгата ще ми хареса толкова много. Не бях чела никакви ревюта и мнения и не знаех какво да очаквам, но определено останах приятно изненадана.

Обичам света, който Креси Коул е създала. Не е от скучните, които не са добре измислени и просто губя интереса си. Начина, по който авторката пише е пленяващ и прочетох книгата бързо, защото исках да разбера какво ще стане и как ще завърши историята на Ема и Лаклен.

Харесва ми, че светът не се фокусира само върху едно от свръхестествените създания, а върху много. Коул е създала свят с валкирии, вампири, ликани (върколаци), духове, таласъми, вещици и фурии. Повечето са само споменати, но съм сигурна, че в другите книги от поредицата има повече за тях. Наистина се надявам издателство Ибис да преведи и останалите книги, защото Кресли Коул пише завладяващо и определено бих ги прочела.

Харесвам валкирии и когато отворих книгата и разбрах, че главната героиня е полувалкирия, бях адски щастлива, че съм попаднала на книга, която е за тях. Макар че книгата доста се отдалечава от мита за валкириите, който аз знам, не ми попречи да обикна и този вариант на митичните същества. 

Не бях особено впечатлена от началото на книгата. Някак си не ми се искаше нещата да се развият така за Ема. 

В книгата присъстват и силни женски персонажи, в лице на валкириите от сборището на Ема, които харесах страшно много. Винаги съм харесвала жените воини и тази книга ме запозна с още няколко такива героини.

В началото на "Неутолимо желание" Ема е представена като страхлива и слаба героиня. Няма нищо общо с бойната готовност на лелите си валкирии и не притежава жестокостта на вампирите. Ема се промени много от началото до края на книгата. Хареса ми да чета как героинята се развива и променя. Започва да проявява качества като интелект и хитрост и стана много по-уверена в себе си. Определено е една от най-големите промени, за които съм чела и то само за една книга. Лаклен ми беше единственият неприятен герои в книгата.

Сюжетът беше донякъде предвидим, но все пак интересен и завърших книгата с интерес. Няма как да не спомена и горещите еротични сцени, които Кресли Коул е написала. Книгата се чете много лесно и я препоръчвам на всички, които харесват паранормалния романс, примесен с пикантни сцени.

Определено бих прочела и други книги от Кресли Коул, които се надявам да бъдат издадени. Българската корица ми харесва много повече от оригиналната. Издателство Ибис отново са се постарали за външността на дадена книга. 

Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета книгата.

1 коментара:

Elena каза...

Изглежда интересно. Ще се чете

Публикуване на коментар


up