Ревю: "Първият гроб отдясно" от Даринда Джоунс

Currently Reading
Издателство: Ибис
Година на издаване: 2011
Брой на страници: 296
Оценка в Goodreads: 5/5




Великолепен дебютен роман, който жъне награди и който ни запознава с Чарли Дейвидсън, със странично занятие частен детектив и основно – жътвар на души

През 2009 година романът е отличен с наградата „Golden Heart“ в категория „Най-добър паранормален романс“

Чарли вижда мъртъвци. Точно така, тя вижда мъртъвци. Работата ѝ е да ги убеди „да влязат в светлината“. Но когато тези мъртъвци са починали при далеч не идеални обстоятелства (иначе казано, били са убити), понякога искат от Чарли да потърси сметка на лошите. Нещата се усложняват от изпълнените с гореща страст сънища на Чарли за някой, който я е следвал цял живот. Оказва се, че той май не е мъртвец. Нищо чудно да се окаже нещо съвсем различно...
*****

"Първият гроб отдясно" е книга, която си заслужава да се прочете. Наслаждавах се на всяка една страница от книгата, която харесах наистина много. 

Още от началото на книгата се влюбих в главната героиня. Чарли е дръзка, смела и със страхотно чувство за хумор. Нямаше начин да не я обикна. Изключително много ми допадна готовността ѝ да помага на всички, които потърсят помощта ѝ, без значение дали са мъртви или живи. Чарли е изключително забавен персонаж, който направи книгата още по-интересна. Имаше и герои забулени в мистерия, за които искам да науча много повече, защото съм любопитна.

Сюжетът на книгата е нещо различно, което не съм срещала в други книги преди. Нямаше как да не сравня "Първия гроб отдясно" с "Шепот от отвъдното" просто защото са подобни, но в същото време и толкова различни. Определено книгата на Даринда Джоунс е много по-хубава от сериала, които така и не успях да догледам до края. Чарли е много по-забавна и интересна героиня от Мелинда, а книгата сама по себе си е просто невероятна.

Действието се развиваше сравнително бавно, но това ни дава възможността да опознаем по-добре Чарли, както и другите герои. Книгата има както фантастичен, така и криминален мотив, което е много приятно за четене. Чарли е частен детектив и работи и с полицията. Книгата ни отвежда на няколко местопрестъпления и криминалната страна на "Първият гроб отдясно" е много приятна и интригуваща. Книгата имаше някои обрати, които определено не очаквах.

Даринда Джоунс пише по начин, който задържа вниманието ми от началото до края. Книгата е написана по лек и увлекателен начин. Няма излишни скучни описания и диалозите са на високо ниво, пълни със свеж хумор, който ме караше да се усмихвам. Нямам търпение да прочета и останалите книги. "Първият гроб отдясно" ме държа будна до късно през нощта. Книгата си струва да се прочете.

Харесва ми светът, който Даринда Джоунс е създала и ми харесва накъде отива поредицата. Още от първата книга останах без думи и искам още от света на Чарли. Заради "Първия гроб отдясно" имам големи очаквания за останалите книги, които се надявам да бъдат оправдани.


Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета книгата.

1 коментара:

Victoria.Lalova каза...

Любима книга, любима поредица <3
Много жалко, че само първите три книги от поредицата са преведени :(

Публикуване на коментар


up