Ревю: "Ветровете на Салем" от Мелиса де ла КрузКнига трета от поредицата "Вещиците от Ийст Енд" от Мелиса де ла Круз


Публикацията съдържа спойлери от първата и втората книга!

Издателство: Еклиптик
Поредица: Вещиците от Ийст Енд
Година на издаване: 2014
Страници: 306
Оценка в Goodreads: 5/5
Фрея Бошан е хваната в капана на 1692 г. в Салем без спомени за своето минало. Тя е върната назад във времето от могъщ и силен враг, отделена от векове от майка си Джоана и сестра си Ингрид и съвсем сама. А това изобщо не е добра новина за една вещица от XXI век. Да не говорим и за непосредствената заплаха от сблъсъка ? лице в лице с богатото и влиятелно семейство Пътман. Когато нейните приятелки Мърси и Абигейл я обвиняват в магьосничество, Томас Пътнам я обвинява в убийство и така използва възможността да разшири земите си до град Салем. Ако Фрея бъде хваната да използва магия, тя не само отново ще бъде принудена да преживее Салемския процес, а под въпрос ще бъде поставено и нейното безсмъртие.
По същото време през XXI век в Норт Хемптън също си имат своите проблеми. Джоана и Норман се срещат с Оракула за съвет, а Фреди, заедно със своите съюзници – елфите, търсят изгубения тризъбец, който може да открие проход във времето и така да върнат сестра му обратно. Но се оказват сред поредната опасност – тризъбецът се намира в лапите на дракона Джормундгандер. Когато Ингрид се сблъсква със старата си любов в лицето на бог Тор, сама поставя любовта си към Мат Нобъл под съмнение. Местейки се между миналото и настоящето, с непредсказуеми и главозамайващи заговори и обрати, „Ветровете на Салем“ несъмнено ще омагьосат всичките си поклонници.


Мисля, че това е любимата ми книга от трилогията. Беше ми най-интересна и определено си струваше прочита. Един хубав финал на една трилогия, която ме завладя.

Мелиса де ла Круз отново не ме разочарова. "Ветровете на Салем" беше написана по много добър начин. Книгата е увлекателна и интересна и задържа вниманието ми до края. Отново имаше някои обрати и неочаквани моменти.

Книгата се развиваше в две различни времена, защото в края на "Целувката на змията" Фрея се върна в миналото. Проследяваме живота на Фрея в Салем и на Джоана и Ингрид в наши дни. Получило се е едно много увлекателно преплитане между двете времена, заради което харесах книгата още повече.

Много ми хареса това, че Фрея е в Салем. Историята на града винаги ми е била интересна и много се зарадвах, че ще разбера повече за това, което се е случило. Мелиса де ла Круз е включила и реално съществуващи личности, което направи книгата още по-интересна за мен. Хареса ми историята на Фрея в "Ветровете на Салем", защото беше нещо по-различно от предните книги и наистина успя да ме спечели.

Разбираме и повече за Необятното, в което Фреди Бошан е прекарал много време и ми беше интересно да видя през какво е преминал героя. Получихме и отговори на въпроси, които са още от първата книга и успяха да ме изненадат.

Книгата от една страна завърши с отворен край, което донякъде не ми хареса, но щом авторката е решила така, аз ще уважа решението ѝ, но все пак се надявам на още книги, които се развиват в този свят и да разбера какво ще се случи.

Надявам се издателство Еклиптик да издадат и "Triple Moon" - spin-off на "Вещиците от Ийст Енд". Книгата проследява близначките Марди и Моли, които са изпратени при Ингид, за да овладеят магията си и книгата звучи наистина интересно.

Благодаря на издателство Еклиптик за предоставената възможност да прочета книгата.

0 коментара:

Публикуване на коментар


up