Favourite And Least Favourite Books I Read in 2015

И тази година мина сравнително бързо и реших да говоря за любимите ми книги, които прочетох през 2015, както и за тези, които по една или друга причина не харесах. Като цяло през 2015 прочетох много страхотни книги, но имаше и някои разочарования.

Любими книги, прочетени през 2015:

"Рубиненият кръг" от Ришел Мийд
Изключително добър финал на една невероятна поредица. Обичам героите и начина на писане на Ришел Мийд и въпреки, че прочетох книгата преди месеци, все още не мога да приема, че трябва да се разделя с героите, които харесвам толкова много.




"Първият гроб отдясно" от Даринда Джоунс - ревю
Пълна с хумор, забавни моменти и страхотни момчета, определено нямаше как да не включа "Първият гроб отдясно" към любимите ми книги. Не знам защо не проявих желание да прочета книгите по-рано. Много съжалявам, че издателството спряха да издават поредицата, но дори и незавършена си струва да се прочетат преведените книги.


"Аз съм номер четири" от Питакъс Лор
Обичам извънземни и всичко свързано с тях и никой не може да ме убеди, че не съществуват. Нямаше как да не прочета "Аз съм номер четири". Останах приятно изненадана колко интересна беше книгата и стана една от любимите ми.




"Огнената наследница" от Сара Дж. Маас
Прекрасно продължение на любима поредица. Обичам "Стъкленият трон" и след като прочетох първата книга, нямах търпение втората да излезе, а чакането на третата книга беше прекалено дълго и си взех книгата още първия ден когато излезе. След това се направих на болна само за да остана вкъщи и да я дочета. Нямам търпение за "Queen of Shadows" и да видя какво ще се случи!



"Вещиците от Ийст Енд" от Мелиса де ла Круз - ревю
Приятни персонажи и история. Още от малка харесвам вещици и тази книга възобнови интереса ми към тях. Въпреки, че действието се развиваше бавно, все пак бях пленена от историята и от писането на Мелиса де ла Круз.



"Сезонът на костите" от Саманта Шанън - ревю
Може би най-хубавият подарък, който получих за рождения си ден. Обичам да получавам книги, особено ако са хубави като "Сезонът на костите". Изключително интересна и пленяваща. Не я оставих докато не я прочетох. Харесах главната героиня и света, който Саманта Шанън е създала.


"Легендата" от Мари Лу - ревю
Исках да прочета книгата повече от година и най-накрая стигнах до нея. Накрая се ядосвах, че не я прочетох по-рано, защото е страхотна. Бързо харесах героите и сюжетът беше много интересен. "Легендата" стана една от любимите ми трилогии и с удоволствие бих прочела и други книги от Мари Лу.



"Мъртви преди мрак" от Шарлейн Харис
Дори не съм сигурна защо харесах книгата толкова много. Идеята не е нищо ново и е често срещана, а главната героиня не ми беше кой знае колко приятна на моменти, но въпреки всичко обикнах поредицата. Шарлейн Харис пише по увлекателен начин, а това е може би най-важното нещо за мен в една книга.



"Лесни за убиване" от Лий Чайлд
Четвъртата книга от поредицата "Джак Ричър" определено ми хареса най-много от петте, които съм чела, като петата все още не съм завършила. Беше най-интересната и увлекателна. Определено ще продължа с поредицата и се надявам на още хубави изненади от Лий Чайлд.




Книги, които ме разочароваха и не успях да харесам:


"Разнищи ме" от Тахере Мафи - ревю
Останах разочарована от продължението на "Разбий ме" главно заради Джулиет, която не можех да понасям през по-голямата част от книгата. Беше изключително дразнеща. Харесах първата книга от трилогията, но мисля, че имаше още какво да се желае. Определено ще прочета и "Възпламени ме" и се надявам Джулиет да стане по-силна и приятна.


"Лабиринтът: Последният кандидат" от Джеймс Дашнър
Донякъде започнах да чета книгата защото ме накараха, но и бях любопитна какво ще стане. Така и не успях да прочета книгата. Беше скучна и не успя да задържи вниманието ми. Много пъти се опитвах да я чета, но просто не мога. Харесах "Лабиринтът: Невъзможно бягство", след това няколко месеца се мъчих с втората книга и вече се предавам. Не мисля, че някога ще завърша трилогията.

"Бдение" от Лиза Макман - ревю
Книгата много ми напомня на "Чужди очи". Издадена е преди книгата на Джил Хатауей, но нямаше как да не направя връзка между двете книги. Като цяло "Бдение" не беше лоша, но имаше много какво повече да се желае, защото идеята е хубава, но не мисля, че е развита правилно. Дочетох трилогията. Става по-хубава с всяка следваща книга.


"Кървава луна" от Бенджамин Пърси
Едвам успях да прочета половината книга. Начина на писане ми се стори скучен и не успях да харесам книгата. Започнах я с големи очаквания, но накрая останах разочарована. Може би някой ден ще я дочета, ако нямам нищо друго за четене.




"Алена кралица" от Виктория Айвярд - ревю
Може би някой от вас са изненадани, че не съм харесала точно тази книга. След всички положителни ревюта и добри отзиви имах големи очаквания и се надявах на нещо много по-интересно, но не успях да харесам нито главната героиня, нито начина на писане на Виктория Айвярд и "Алена кралица" определено е най-голямото разочарование за мен през 2015. Не съм сигурна дали ще продължа с поредицата, най-вероятно ще прочета и втората книга и се надявам да е по-добра от първата, ако не е, няма да продължа с поредицата.

2 коментара:

Yulia @ {My Bookish Lair} каза...

Чудесен пост. Поредицата Стъкленият трон и на мен ми е в любимите за тази година. :)

Памела П. каза...

Прочетох много положителни коментари за Ришел Мийд май е крайно време да започна поредицата.

Публикуване на коментар


up